Szynka tradycyjnie pieczona,...więcej

Aktualności

Sądeckie specjały - mięso do pieczenia

2015-03-30

Drodzy klienci,

Nowość, która pojawiła się w ofercie Zakładów Mięsnych "SZUBRYT" zaskoczyła wykonaniem, pomysłem, JAKOŚCIĄ naprawdę wszystkich. W tak, krótkim czasie, zaznaczam krótkim, gdyż produkty pojawiły się zaledwie 10 dni temu w ofercie, otrzymaliśmy wiele telefonów od klientów, chwalących pomysł, dobranie odpowiednich kompozycji przypraw, no i ta folia [jak w rękawie] tylko z tym, że przy uzyskaniu odpowiedniej temepratury folia się otwiera, czego efektem jest: upieczone mięso, soczyste no i jakże aromatyczne.

 

Schab do pieczenia

schab wieprzowy surowy, mięso wieprzowe 96%, sól, warzywa, przyprawy

Karczek do pieczenia

karczek wieprzowy surowy, mięso wieprzowe 96%, sól, warzywa, przyprawy

Boczek do pieczenia

boczek wieprzowy surowy, mięso wieprzowe 96%, sól, warzywa, przyprawy

 

Sadeckie specjaly 

 

To takie, proste:

1) Nastaw piekarnik na grzanie "góra - dół" na temperaturę 200 st.

2) Wyjmij produkt z foli ozdobnej i włóż do rozgrzanego piekarnika, nie zrywaj, nie rozcinaj folii wewnętrznej.

3) Piec przez ok. 60 min w temperaturze 200 st., następnie 30 minut w temperaturze 180 st.

W trakcie pieczenia nastąpi rozszczelnienie folii, jest to zjawisko porządane.

4) Po upieczeniu pozostaw w piekarniku na ok. 15 minut.

5) Wyjmij produkt z piekarnika i zdejmij folię.

6) Podaj na ciepło z ulubionymi dadatkami.

 

POLECAMY! 

 

 

© Copyright Szubryt  |  Polityka prywatności
Realizacja: