Drodzy klienci,
Nowość, która pojawiła się w ofercie Zakładów Mięsnych "SZUBRYT" zaskoczyła wykonaniem, pomysłem, JAKOŚCIĄ naprawdę wszystkich. W tak, krótkim czasie, zaznaczam krótkim, gdyż produkty pojawiły się zaledwie 10 dni temu w ofercie, otrzymaliśmy wiele telefonów od klientów, chwalących pomysł, dobranie odpowiednich kompozycji przypraw, no i ta folia [jak w rękawie] tylko z tym, że przy uzyskaniu odpowiedniej temepratury folia się otwiera, czego efektem jest: upieczone mięso, soczyste no i jakże aromatyczne.
Schab do pieczenia
schab wieprzowy surowy, mięso wieprzowe 96%, sól, warzywa, przyprawy
Karczek do pieczenia
karczek wieprzowy surowy, mięso wieprzowe 96%, sól, warzywa, przyprawy
Boczek do pieczenia
boczek wieprzowy surowy, mięso wieprzowe 96%, sól, warzywa, przyprawy
To takie, proste:
1) Nastaw piekarnik na grzanie "góra - dół" na temperaturę 200 st.
2) Wyjmij produkt z foli ozdobnej i włóż do rozgrzanego piekarnika, nie zrywaj, nie rozcinaj folii wewnętrznej.
3) Piec przez ok. 60 min w temperaturze 200 st., następnie 30 minut w temperaturze 180 st.
W trakcie pieczenia nastąpi rozszczelnienie folii, jest to zjawisko porządane.
4) Po upieczeniu pozostaw w piekarniku na ok. 15 minut.
5) Wyjmij produkt z piekarnika i zdejmij folię.
6) Podaj na ciepło z ulubionymi dadatkami.
POLECAMY!